La Garriga acull el primer cap de setmana de març la Fira de la botifarra, un esdeveniment que pretén promocionar el comerç de proximitat i promocionar el municipi.
A partir d'un dels productes emblemàtics de la vila -l'embotit- la fira dóna a conèixer aquesta tradició garriguenca i ofereix un conjunt de propostes culturals lúdiques i complementàries.
L'embotit més típic de la Garriga, que els baconers del poble encara elaboren com feien a mitjans del segle passat sense conservants ni colorants, és l'embotit cuit i s'elabora només amb carn, panses, sal i pebre. Actualment, es pot provar en diferents versions com blanc, negre, ou, rovell, alls tendres, ceba, ceba...
Entre els diferents actes paral·lels de la Fira de la Botifarra, s'organitza una setmana gastronòmica on diversos restaurants i plats preparats ofereixen degustacions especials d'embotit garriguenc, un concurs de cartes, la confecció d'una catifa de flors i diverses demostracions.
La jornada, que es desenvolupa durant tot un cap de setmana, compta sempre amb activitats diverses com visites guiades, degustacions i demostracions de cuina, parades de menjar...