Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

La Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

fundacio-fornells-plaLa Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella és una entitat privada sense ànim de lucre fundada pels artistes Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella el 1993. La Fundació té com a objectiu conservar, estudiar i difondre l’obra que Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella van deixar-hi com a llegat.

La difusió i la promoció de la cultura, i en especial de l’art contemporani, són també eixos centrals de la missió de l’entitat.

Així, la Fundació organitza exposicions d’art de manera periòdica, tant dedicades a l’obra dels dos fundadors com també a l’obra d’altres creadors contemporanis, organitzant activitats i d’altres manifestacions culturals com diàlegs, conferències, projeccions, recitals, etc.

Juntament amb això, la Fundació té l’ànim d’acollir i promoure aquelles propostes de caràcter cultural que puguin esdevenir-se en el territori.

El Patronat

La Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella està regida per un patronat.

El patronat està integrat per les administracions: Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Garriga, amb un representant cadascuna i dos per part de l’Ajuntament.

A part, hi ha diversos patrons que ho són a títol individual i que han estat nomenats pel mateix patronat.

Història

La Fundació va ser creada el 1993 pels dos artistes Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella, que la instituïren com a dipositària del seu llegat.

Així, la Fundació conserva més de 5.000 obres d’art, juntament amb un gran volum de documents, fotografies i objectes, que són un valuós testimoni d’una època i de la vida i la trajectòria dels dos artistes.

La seu de la Fundació és a La Garriga, a la casa on la parella passava llargues temporades treballant, ja que hi tenien establerts els dos tallers. La seu de la Fundació està constituïda pels dos tallers, el domicili i el pati amb les escultures mòbils de Fornells-Pla.

Més informació

fundacio-fornells-pla

 

 

 

 

Adreça:
c/ Calàbria, 208-210
La Garriga 08530

Web: http://www.fornellsplaconxasisquella.org

Contacte: fundacio@fornellsplaiconxasisquella.org

 

Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella