La cansaladeria La Perla (La Garriga) guanya el premi a la millor Botifarra Catalana – Gastroteca 2022

Imatge de primer pla de la Yolanda

Yolanda Presseguer, elaboradora de la Carnisseria Cansaladeria La Perla, de la Garriga, s’ha endut la distinció a la millor botifarra catalana elaborada d’acord amb el receptari i les referències tradicionals citades a l’Inventari de Productes de la Terra.

La Yolanda ha presentat una botifarra catalana amb un toc d’espècies, nou moscada, canyella, llorer, un marinat amb licor de xerès i elaborada “amb passió des de fa 28 anys quan la primera mocadera em va ensenyar a fer-la”.

El certamen és la primera edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana celebrat en el marc de la Fira Orígens d’Olot i que ha comptat amb el suport de Gastroteca.

Un jurat format per persones expertes en embotits, en gastronomia i mestres de la xarcuteria han valorat els atributs organolèptics i de qualitat puntuant-ne l’aspecte tant exterior com interior, la textura i la mossegada; i el gust i l’aroma amb un total de 100 punts.

El concurs ha comptat amb la participació de 25 persones que treballen a cansaladeries i xarcuteries  de 18 comarques de Catalunya.

El portaveu del jurat Josep Dolcet, director de l’Escola de la Carn, ha comentat que "la botifarra de Yolanda Preseguer ha superat  a la resta amb petits matisos relacionats amb l’aroma i sabor final de les botifarres", fet que demostra que els nostres cansaladers-xarcuters cuiden molt el seu producte i ofereixen als seus clients uns productes d’alta qualitat.

La carnisseria la Perla, que es troba al carrer Calàbria 82, forma part de la Marca Col·lectiva Botifarra de la Garriga, una marca que aglutina una sèrie de carnisseries i cansaladeries que treballen amb una mateixa forma d'elaboració de la botifarra, així com un compromís amb l a producció i venda de productes de proximitat, la qualitat alimentària i el medi ambient.

Els dies 4 i 5 de març del 2023, en el marc de la Fira de la Botifarra es poden gaudir de la qualitat d'aquests productes. 

Foto extreta del diari Ara