Terra esquerdada per sequera

L'Ajuntament de la Garriga ha editat un Ban amb mesures extraordinàries per estalviar aigua i pal·liar els efectes de la sequera que s'implementaran a partir d'avui dilluns 5 de febrer.

Davant la situació d’emergència per sequera decretada pel govern de la Generalitat de Catalunya aquest dijous, 1 de febrer de 2024, l’Ajuntament de la Garriga implementarà les següents mesures per pal·liar els efectes de la manca d’aigua:

  • Les dutxes dels pavellons i instal·lacions esportives municipals estaran tancades de dilluns a divendres. Els caps de setmana només s’obriran en cas que hi hagi alguna competició esportiva.
  • Es reduirà el cabal de les dutxes dels equipaments municipals.
  • La gespa del camp de futbol municipal només es regarà amb aigua freàtica o regenerada.
  • Les piscines municipals adoptaran diverses mesures d’estalvi d’aigua entre les quals s’inclou el tancament del servei d’hidromassatge, la reducció del cabal i el temps dels polsadors de les dutxes.

A més, es reduirà el cabal de les dutxes d'altres equipaments com el teatre, Can Luna i els centres educatius.

Aquestes mesures s’aplicaran a partir de dilluns 5 de febrer i es mantindran vigents fins que millori la situació de sequera.

Des de l’Ajuntament de la Garriga, es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per tal de fer un ús acurat i racional de l’aigua.

Mesures municipals

Per la seva banda, l'Ajuntament de la Garriga ja fa temps que treballa amb mesures per estalviar aigua en els serveis municipals. Des del mes d’octubre, s’ha recuperat la neteja amb aigua, utilitzant-ne de termal i no potable, extreta del Pou Calent. Fins llavors, la neteja es feia en sec.

A més, des d'aquest mes de juliol, s'utilitza aigua regenerada de l’Estació de Regeneració d’Aigua (ERA) de la Garriga per regar les zones verdes del municipi. 

D'altra banda, el consistori resta a l'espera de subvencions de la Generalitat de Catalunya destinades a implementar mesures per a l'aprofitament de l'aigua dels pous amb què compta el municipi.