Nadal la Garriga

El dissabte 2 de desembre, comença oficialment el Nadal a la Garriga, amb la Festa de la Llum. Enguany, a més, el municipi comptarà amb festa de Cap d’Any, a Can Noguera.

Aquest any, el Nadal surt al carrer per arribar a tots els racons de la Garriga! I és que es preparen unes festes que aposten per l’animació als barris, buscant la complicitat del teixit cultural i associatiu garriguenc.

Tot començarà dissabte 2 de desembre a les 18.30 hores, quan la Garriga donarà la benvinguda al Nadal amb la Festa de la Llum, que comptarà amb la maga Joana Andreu com a mestra de cerimònies. A banda de la tradicional xocolatada, la façana de l’Ajuntament es convertirà en l’escenari d’un impressionant espectacle de dansa vertical.

Aquest any, a més, els llums de Nadal comptaran amb un nou element: una bola de Nadal gegant feta de llums, on us podreu fer les millors fotografies de record. Estarà situada a la plaça de Can Dachs.

I l’endemà, 3 desembre, se celebrarà la Fira de Nadal del barri de Dalt, al carrer Negociant, amb parades de regals i artesania.

Compra i consumeix local!

L’Ajuntament engega una campanya per incentivar el comerç de proximitat. I és que des del mateix dia 2 i fins al dia 10 de desembre, tothom que compri o consumeixi a la Garriga (comerços, restauració, Centre de Visitants...) per un valor a partir de 10 €, entrarà en el sorteig de cinc experiències per a dues persones, que inclouen una ruta turística, un circuit a un balneari, un àpat en un restaurant i una entrada al Cinema Alhambra.

El Parc de Nadal creix

També torna un cop més el Parc de Nadal, que enguany creix amb varietat d’activitats, per a públic infantil i juvenil, del 16 al 31 de desembre.

La festa s’expandeix a tota la Garriga

Aquestes festes, les activitats arribaran a totes els barris del municipi. I és que el dia 17 de desembre hi trobareu animació pels carrers.

A això, cal sumar la batukada de celebració dels 10 anys del grup Pronto Pra Atracar (el dia 16 desembre a les 18 hores), en col·laboració amb el grup de batukada de l’Escola Puiggraciós; la cantada de nadales de l’Escola Municipal de Música, també el dia 16; i l’actuació del cor Kantikune (22/12 de 18 a 20 h), cantant nadales per tota la Garriga.

Concert solidari d’Els Imbècils

El dia 28 de desembre, Els Imbècils faran un concert solidari, a les 19 hores, a la plaça de l’Església. Els diners recollits, amb el sistema de taquilla inversa, es donaran al Grup Il·lusió.

Aquest Cap d’Any, queda’t a la Garriga

Enguany, la Garriga recupera la festa de Cap d’Any al pavelló de Can Noguera, amb una festa que tindrà lloc un cop passades les campanades.

A partir de la 1 de la matinada i fins les 6 del matí, La Loca Histeria i Dj Flavo seran els encarregats de posar música a la primera nit del 2024, per començar l’any de la millor manera i sense haver d’agafar el cotxe!

Les entrades de la festa es posaran a la venda el proper dilluns 4 de desembre, a través del portal Entrapolis.com. Tindran un preu de 10 €, si es compra anticipada, i de 12 € si es compra en mateix dia 31 de desembre.

Les persones menors de 16 anys hauran d’anar acompanyades i portar l’autorització corresponent, que es pot descarregar al mateix portal, signada.

També es tornarà a celebrar el Cap d’Any infantil, el matí del 31 de desembre a les 11.30 hores, a la plaça de l’Església, amb l’animació de la companyia Més Tumacat. I a la tarda, la Cursa de Sant Silvestre del Club d’Atletisme Les Tortugues prendrà els carrers del municipi.

Patges i cavalcada de Reis

Del 27 al 30 de desembre, els patges reials passaran per tots els barris de la Garriga, per recollir les cartes dels infants i donar-los un pack per fer el fanalet. El dia 27 seran a Ca N’Illa (de 17 a 20 hores), el 28 a Can Noguera (de 17 a 20 hores), el 29 al matí a Santa Rita (de 10.30 a 13.30 hores) i a la tarda al Barri de Dalt (de 17 a 20 hores), i el 30 al matí al Barri de Montserrat i a la tarda al Barri de Sant Roc – Centre (de 17 a 20 hores).

I el dia 2 de gener, el Mag Garriviu farà la seva esperada aparició al bosc de Malhivern. Arribarà a les 16.30 hores i des d’allà farà un recorregut en carrossa, acompanyat de l’animació i la música de la companyia La Cremallera Teatre, fins a la plaça Can Dachs.

Serà allà on s’instal·larà el campament reial, que comptarà amb una carpa, on es podran deixar les cartes i els xumets. També hi haurà tallers de circ, de fanalets, de manualitats i de maquillatge, jocs de Kapla i un arbre dels desitjos, els dies 3 i 4 de gener. A més, pel centre, hi passejaran patges en tricicle, recollint més cartes. No faltarà tampoc el taller de fanalets, els dies 2, 3 i 4 de 16 a 20 hores i el dia 4 també d’11 a 14 hores a la sala d’exposicions Andreu Dameson, a càrrec de l’EMAD.

Els mateixos dies, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, Can Luna acollirà L’Enigma Secret, el joc d’escape room que posarà a prova l’enginy i l’agudesa mental de tothom qui hi participi. Les inscripcions es podran fer a través del web https://participa.lagarriga.cat.

El colofó de les festes de Nadal arribarà amb la cavalcada de Reis, el dia 5 de gener a la tarda, que recorrerà els carrers de la Garriga. En el seu recorregut, que començarà a partir de les 17.30 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar passaran pel Passeig, els carrers Rosselló, Banys, Samalús i Cardedeu. A la font de Santa Digna, agafaran el carrer Calàbria per finalitzar el circuit a la plaça de l'Església.

Els acompanyaran el Mag Garriviu, l'espectacle de girafes de Xirriquiteula, un gran ocell d’Artristras,  l’estrella que il·lumina el camí, els tricicles carregats de regals, la carrossa del carbó i aquest any, com a novetat, la carrossa de la Pau. En total, un centenar de persones participaran a la cavalcada, en la qual la Comissió de Reis hi està treballant intensament.