Logo de la FUMH
Data:
-
Punt de sortida:
Teatre de la Garriga - El Patronat

A les 18:30 h


Conferència de Salvador  Macip: "Per què envellim i què podem fer per evitar-ho". Com la ciència busca el secret de la vida eterna

Salvador Macip és Llicenciat en medicina i cirurgia, doctor en fisiologia humana i genètica molecular, investigador i divulgador científic.


També és l'autor del llibre¿Es posible frenar el envejecimiento?

"A primera vista, envellir sembla una conseqüència inevitabe d'estar vius. Però el fet que hi hagi organismes que no pateixen cap desgast amb l'edat indica que aquesta no té per què ser una veritat absoluta. Ja hem descobert molts dels mecanismes cel·lulars i moleculars que determinen l'envelliment. Això podria portar-nos algun dia a trobar maneres de retardar, frenar i fins i tot revertir les conseqüències negatives del pas del temps, cosa que els humans sempre hem perseguit.

Està per fi al nostre abast aquest somni? Es pot lluitar realment contra l'envelliment? Podríem fins i tot arribar a ser immortals? En aquest llibre descobrirem per què envellim, com estem intentant evitar-ho i quines conseqüències podria tenir que aconseguíssim el nostre objectiu."

 

Organitza: Aula de la Universitat de la FUMH