Jimena Cavaletti

“Quina fita més bonica seria viure la mort amb més naturalitat, viuríem la vida més relaxadament.”

Diumenge, 12 del migdia, tres membres d’una humil banda musical arriben amb els seus instruments (una trompeta, una caixa, uns platerets i un fiscorn), preparades per organitzar un enterrament al parc de la Sínia. Però sembla que el capellà no arriba… ni el mort, tampoc! Quina situació més incòmoda que viurem tots, amistats, família del mort, la banda i totes les persones curioses i encuriosides que s’han sumat a l’acte fúnebre… incomoditat que a poc a poc s’anirà transformant en una comèdia d’accidents, fent-nos riure de coses més que bàsiques.
B.O.B.A.S., acrònim de Banda Orquestral Benéfica de Actos Sepulcrales, es va estrenar l’octubre de 2022 dins el Festival Internacional de pallassos de Cornellà, i es defineix com un espectacle de clown de carrer, clàssic al mateix temps que contemporani i apte per a tots els públics.


Parlem amb Jimena Cavalletti, pallassa d’alt voltatge, una persona amb gran capacitat de riure’s d’ella mateixa i de la situació i, al mateix temps, especialista a fer-nos emocionar. És també una artista multidisciplinària, que va iniciar la seva formació en el circ, el teatre, la dansa i la música l’any 1994 i, poc després, en la cocreació d’espectacles. Una de les seves inseparables és la Laia Sales, però també ha treballat amb artistes d’arreu del món, de qui afirma que es nodreix dia a dia en la seva professió. L’any 2017 inicia la seva companyia i el 2020 es llança a la direcció escènica, amb l’objectiu d’apropar al públic l’humor, la música i la normalització de la comicitat de les dones a escena.

B.O.B.A.S. és un show musical sense paraules que també ens deixarà sense paraules, però ens omplirà la boca de riallades. 

Consulta tota l'entrevista aquí

Lorena Serra