Nou mural per recordar el pas de brigadistes a la Garriga

Imatge del mural

El pas de les Brigades Internacionals per la Garriga és una episodi de la Guerra Civil encara força desconegut, però clau en el desenvolupament de la història.

L'artista Roc Blackblock l'ha plasmat en forma de mural a la Pista número 1. Hi va estar treballant durant cinc dies, a principis de febrer, amb el suport i l'assessorament de l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament i els historiadors David Gesalí i David Íñiguez.

La pintura forma part del projecte "Brigadistes", que s'engega justament amb el mural garriguenc i que té per objectiu realitzar murals a les zones significatives del recorregut de les Brigades Internacionals, per explicar-ne els diversos episodis, des de les zones de combat i rereguarda, fins a la seva retirada i tornada als seus llocs d’origen.

El 22 de febrer, es va fer la presentació oficial, recordant el pas de les Brigades Internacionals pel municipi i la seva lluita incansable contra el feixisme i per les llibertats democràtiques. L'acte, que forma part de la commemoració del bombardeig de la Garriga, inclourà un petit tast de cuina de guerra, a càrrec de Xavi Sòria.

Podeu trobar més informació sobre les Brigades Internacionals a la Garriga i sobre el procés de creació del mural en aquest enllaç.