Agenda

La Mitja Marató Granollers - les Franqueses- la Garriga és un recorregut de 21 Km que ofereix a més les modalitats de 10 Km, Quart, Mini o Open. Aquesta cursa és un dels esdeveniments esportius més importants de l´any, i es complementa amb actes esportius, lúdics, festius i culturals.

L'horari de sortida des de Granollers és a les 9:30h i cap a mig matí les persones que participen a la cursa ja comencen a arribar a la Garriga.

A les 11h

Un passeig que ens acostarà als orígens medievals de la Garriga, resseguint el camí que feien els feligresos i feligreses garriguencs fins ben entrat el segle XIX. Descobrirem el conjunt de la Doma, església, domeries, cementiri i tots els tresors que hi amaga, com el retaule de Sant Esteve.

A les 11h, de Cia la Baracca

Espectacle familiar sense text.

Dos personatges que viuen en pisos i espais diferents. Observen des de punts de vista distants. Viuen segons les seves rutines, certeses i pors. L’únic element en comú és un gat petit que s’escapa, fet que propicia la trobada dels personatges i l’inici d’un viatge de cerca. Gairebé per casualitat, els espais es capgiren, els punts de vista es creuen i es crea una nova dimensió compartida.

Preu : 6 €

A les 20h

"Una nova primavera", la història de les brigades internacionals

De la companyia La Voz Ahogada

El fenomen de les Brigades Internacionals és un dels episodis més sorprenents de la nostra història recent. Evidentment, va ser silenciat o tergiversat intencionadament. Aquesta obra fa un homenatge a aquells homes i dones que voluntàriament van venir a lluitar amb el poble per la llibertat i contra el feixisme.

A les 11h

Més de 100 metres de galeries subterrànies foradades a la roca, testimoni del treball col·lectiu de tot un poble per fer front a l'amenaça dels bombardeigs feixistes que va patir la Garriga durant la Guerra Civil espanyola.

 

El Centre Excursionista Garriguenc (CEG) organitza una sortida per resseguir el Petit Recorregut C33, de 29,308 km.

Serà diumenge 12 de febrer, amb sortida a les 7.30 hores des de Can Queló, i es podrà fer caminant o corrent. L'excursió tindrà tres opcions de recorregut:

A les 11h

Aquest itinerari vol donar a conèixer el patrimoni modernista de la Garriga, i concretament la convivència entre les dues garrigues d’entre finals del segle XIX i el segle XX. Descobreix com les modes que va importar la burgesia de Barcelona van arribar al nucli antic del poble i es van imposar marcant tendència entre les famílies garriguenques.

 

A les 10:30h

Una bicicletada per a tots els públics per recórrer alguns dels principals espais de memòria de la Garriga, amb les explicacions de les guies del Centre de Visitants de la Garriga. 

Des del Refugi Antiaeri de l’Estació (Ronda del Carril s/n)

Organitzen: Pedalem la Garriga i Centre de Visitants

 

Activitat dins de la programació dels actes de commemoració del bombardeig de la Garriga 2023

 

 

-

Els dies 4 i 5 de març la Garriga acull la Fira de la Botifarra, un esdeveniment que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes emblemàtics del poble -la botifarra- la fira dóna a conèixer aquesta tradició garriguenca i ofereix un conjunt de propostes lúdiques i culturals complementàries.

-

A les 11 i a les 12h

Descobriu les quatre cases que conformen l'Illa Raspall (Can Barbey, torre Iris, la Bombonera i Can Barraquer) i observeu els detalls, les anècdotes i tot allò que fa d'aquest espai el conjunt modernista més important de la Garriga i únic a tot Catalunya, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

Aquesta microvisita es farà a les 11 h i a les 12 h  

CAL RESERVA PRÈVIA