Agenda

Concert country amb els "The Acustictonks" 

Zona de pícnic d'accés lliure i food trucks.

A partir de les 21:30h.

 

 

 

 

 

Teatre

De la Companyia Montse i Meritxell.

Comèdia àcida i amb brots del més pur humor negre en què el retrobament de cinc vells amics que es van conèixer a la universitat esdevé la vetllada més inesperada per tots. En Joan, que torna d’Erasmus, convida els seus amics al funeral de la seva mascota. Tots acaben acceptant la invitació encuriosits, però ningú s’espera descobrir que el temps ha passat més de pressa del que semblava i ha mogut les coses de lloc. Cinc amics, una mascota, una casa i secrets que han estat guardats fins ara.

Concert Spaghetti western amb "Un xic confòs"

Zona de pícnic d'accés lliure i food trucks.

A partir de les 21:30h

 

 

ITINERARI GUIAT

La Garriga tenia una de les zones d’horta, de regadiu, més gran de tota la comarca. Seguint el curs del Congost, el paisatge era verd gairebé tot l’any. Però si ens haguéssim mirat la Garriga a vol d’ocell segurament hauríem vist que la major part de la Garriga era groga i marró. I és que la Garriga és, sobretot, una terra de secà que proveïa la major part dels productes bàsics de subsistència a casa nostra.

CAMINADA LITERÀRIA

Caminada pels espais on té lloc la trama de la primera novel·la modernista catalana "Els sots feréstecs" de Raimon Casellas. A través de lectures d'alguns passatges de l'obra, descriurem els escenaris de la història, indrets i cases de la vall de Montmany on se situa la fosca història protagonitzada pel rector i les famílies de la parròquia.

A càrrec de Jordi Vallicrosa.

Recorregut aproximat: 6 km.

Durada aproximada: 3 hores.

TEATRE

En Nolan és una titella, per tant la seva vida no té sentit sense els seus titellaires, però és quan aquests el fan viure que es planteja: On es troba la meva voluntat?, són reals les meves emocions?. com podria respirar per mi mateix?


La mecánica del alma, Eh man hé és un espectacle de teatre físic, dansa, mim i animació de titelles que mostra la complexitat d’allò petit; que la respiració no és tan sols prendre aire i que l’ànima de les titelles no es tan diferent a la de les persones.

VISITA GUIADA

Un passeig que ens acostarà als orígens medievals de la Garriga, resseguint el camí que feien els feligresos i feligreses garriguencs fins ben entrat el segle XIX. Descobrirem el conjunt de la Doma, església, domeries, cementiri i tots els tresors que hi amaga, com el retaule de Sant Esteve.

-

El Modernisme fou un moviment global que abraçà totes les arts: música, pintura, literatura, arquitectura, mobiliari... A la Garriga en tenim una bona mostra, sobretot del modernisme arquitectònic, tan lligat al fenomen de l’estiueig i del termalisme.

Durant tres dies diverses activitats lúdiques i culturals ens permetran  entendre el paper que va tenir el modernisme a la Garriga i al país.

Més informació aquí

-

Descobriu les quatre cases que conformen l'Illa Raspall (Can Barbey, torre Iris, la Bombonera i Can Barraquer)iobserveu els detalls, les anècdotes i tot allò que fa d'aquest espai el conjunt modernista més important de la Garriga i únic a tot Catalunya, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

Aquesta microvisita es farà a les 11 h i a les 12 h  

CAL RESERVA PRÈVIA

 

Aquest itinerari vol donar a conèixer el patrimoni modernista de la Garriga, i concretament la convivència entre les dues garrigues d’entre finals del segle XIX i el segle XX. Descobreix com les modes que va importar la burgesia de Barcelona van arribar al nucli antic del poble i es van imposar marcant tendència entre les famílies garriguenques.

CAL RESERVA PRÈVIA