Bajau de Ponten Pie

Dues persones dins espai transparent
Data:
Punt de sortida:
Teatre de la Garriga, el Patronat

17:30 h

La nostra primera cèl·lula com a humà, es desenvolupa dins d’una membrana plena d’aigua. Allí, ens creixen els peus, els braços, les ungles. El nostre cor batega per primera vegada. Allí dins ens creix el pèl, l’estómac i tenim el nostre primer singlot. Envoltats d’aigua comencem a sentir i obrim els ulls per primera vegada. Generalment sent allí dins ens bategen, ens volen, ens alimenten i ens acaronen. Per què llavors no viure en l’aigua?


Tenir la boca seca és el senyal inequívoc que el nostre entorn és l’equivocat i vivim en un medi que no ens correspon. O això és el que nosaltres hem cregut per a deixar volar la imaginació d’aquesta dramatúrgia.
Aquest espectacle és una fantasia visual on a través dels objectes, el cos i, la recerca sobre l’element aigua com un intèrpret més en escena, transita per un diàleg intern d’algú que es qüestiona el seu origen com a espècie, el seu entorn i el seu cos, desitjant ser allò que sistemàticament li han negat.


Tinc set, tinc la boca seca, vull aigua, vull ser peix, vull ser aigua.

Preu: 6 €


L’espectacle ens condueix per l’imaginari d’uns germans que desitgen ser una cosa que no són, de com aquest desig es converteix en una cosa tangible i la seva creença en el joc els fa viure d’una manera increïble l’experiència. Per què viure en la terra si m’he creat en l’aigua? I si Lamarck tenia raó amb les
seves teories? Només seria necessari viure dins l’aigua per adaptar-se al medi i convertir-nos en un ésser aquàtic. Mutant a un altre cos.


I per titular aquesta experiència teatral hem escollit el nom de Bajau, el nom d’una tribu del sud-est asiàtic de la que diuen que s’ha adaptat per a viure, o almenys passar llargues estones, sota l’aigua.

Bajau és un viatge on la versatilitat de l’aigua ens condueix a la creació d’un nou univers, un nou medi, un lloc on trobar-se amb un mateix, amb els seus orígens i amb allò que realment desitja ser.

Un espectacle de teatre visual per a públic infantil a partir de 3 anys.