Foto de grup, establiments punt PIT

El Centre de Visitants la Garriga, conjuntament amb representants de Sono Hotel i l'allotjament turístic Can Poi de la Garriga van participar  en la darrera acció del Programa de Punts d’Informació Turística del 2023.

El projecte Xarxa PITs, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat pel Consell Comarcal, proporciona a aquells establiments que en vulguin formar part un programa d’accions durant l’any que consisteix en diverses formacions, així com activitats de Descoberta de l’Entorn.

L’Estació de tren de Santa Maria de Palautordera, que ara és el punt d’informació i interpretació del Parc Natural del Montseny i Parc Montnegre-Corredor va ser el punt de trobada. L’activitat complementària va consistir en una sortida amb bicicleta elèctrica fins al Parc Reguissol.

La “Descoberta de l’entorn” organitzada pel Servei de Turisme del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona,  forma part de la formació de la Xarxa PITs que té entre els seus objectius mantenir els contactes entre els diferents ens, públics o privats, i crear sinèrgies entre les persones assistents. 

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va posar en valor aquestes trobades i va plantejar com a objectiu “aconseguir que almenys una empresa o ens públic de cada municipi de la comarca participi en el programa”. Per això va demanar als ajuntaments que facin de prescriptores del seu municipi “animant i engrescant que altres empreses o ens públics s’animin a formar part de la Xarxa”.

El regidor de Desenvolupament Local de Santa Maria de Palautordera, Albert Ferrer, va destacar el paper de l’Estació de tren com a “punt estratègic per potenciar i fomentar un turisme més sostenible i responsable tenint en compte la proximitat dels dos espais naturals propers com el Parc Natural del Montseny i del Parc Montnegre-Corredor”. També va esmentar la “importància d’establir connexions amb les poblacions properes i que l’accessibilitat als espais naturals es faci a partir de l’ús del transport públic, sigui primer amb tren i després amb autobús”.