Cartell de les jornades modernistes

Un any més, la Garriga torna a posar-se les seves millor gales de principis del segle XX per endinsar-se en les Jornades Modernistes, que enguany tindran lloc del 13 al 15 d'octubre.

Les Jornades Modernistes arriben a la seva 12a edició amb una programació variada que inclou visites guiades, música, tallers, xerrades i activitats. 

 

La inauguració tindrà lloc divendres 13 d'octubre a les 20 h davant el Teatre el Patronat. Una estona abans, a les 19h, al jardí de la casa Colom hi haurà una xerrada que ens permetrà conèixer "La Garriga en el context del termalisme i l'estiueig a Catalunya, 1850-1950"

A més, enguany al Passeig es fa un ball d'envelat davant del Teatre de la Garriga, el Patronat. La Puntual Folk oferirà un concert que rememorarà els balls d’envelat que es feien a principis del segle XX a casa nostra. El repertori musical, format per gèneres ballables típics del noucentisme. L'escola de ball per a adults “Ball a la Carta” dinamitzaran la ballada i ensenyaran a ballar alguns dels balls de l’època. 

Dissabte dia 14/10 concentrarà la majoria de les activitats de les jornades, amb les visites guiades del Centre de Visitants, espectacles, microescenes modernistes, tallers, xerrades i activitats culturals, musicals i de dinamització al voltant de l’estiueig. 

També podreu gaudir de circuits termals a l'Hotel Balneari Blancafort i a l'Hotel Termes a preu especial de les jornades de 20€

Un cop més, diumenge 15/10, tindran lloc les Festes del bosc a Can Ramos, així com la tradicional desfilada a la plaça de l'església, mes espectacles de carrer, microvisites i visites guiades.

 

Fira Modernista, balnearis i gastronomia

Un cop més, es repeteix la Fira modernista, amb ambientació d'època, paradetes i animació, i les activitats gastronòmiques i les propostes en els balnearis de la Garriga.

Les Jornades Modernistes de la Garriga tenen per objectiu apropar el moviment modernista a la ciutadania, a través de diferents actes lúdics i culturals, i mostrar com aquest ha acompanyat el desenvolupament econòmic i cultural del municipi dels darrers anys. Tot plegat, amb la participació activa de l’Associació Modernista de la Garriga.

 

TROBADES MODERNISTES:

Dissabte 14/10:

  • 12h Passejada modernista. Sortida de la Plaça Can Dachs

Diumenge 15/10:

  • Desfilada modernista. Plaça de l'Església, 2
  • Festes del Bosc de la Fundació Universitària Martí l'Humà a Can Ramos. c. Figueral, 59

 

ITINERARIS GUIATS:

   Dissabte 14/10

   Diumenge 15/10

 

VISITES TEATRALITZADES I ESPECTACLES DE CARRER

Dissabte 14/10

  • Seducció modernista a les 16:30h i a les 18:15h
  • Obre de teatre "Ventura"  a les 17:30h *********** S'ANUL·LA L'OBRA PER INDISPOSICIÓ DE L'ARTISTA PRINCIPAL. Contactarem per retornar l'import de les entrades.
  • Obre de teatre "Ventura" a les 19 h *********** S'ANUL·LA L'OBRA PER INDISPOSICIÓ DE L'ARTISTA PRINCIPAL. Contactarem per retornar l'import de les entrades.

 

CUINA MODERNISTA ALS RESTAURANTS:

Consulteu l'oferta de restaurants amb propostes de cuina modernista aquí

 

També podreu informar-vos a les xarxes socials @lagarrigacdv i @ajlagarriga.