El primer llibre inclou nou articles de diferents autors i temàtiques i dues-centes fotografies i es presentarà dissabte 2 de desembre, a les 19 hores a Can Luna.
L'associació La Garriga Secreta presenta una nova publicació (de 160 pàgines i més de dues-centes fotografies): el primer volum de Quaderns d'estudis garriguencs.
Al llibre, nou autores i autors (membres o no de l’entitat) escriuen articles sobre temàtiques que van des de l'estada del rei Martí l'Humà a la Garriga l'any 1400, fins a una completa biografia del jesuïta garriguenc Xavier Albó, gran especialista en llengües andines, i que va morir a primers d'any a Bolívia. També hi ha articles d’aniversaris com els cinquanta anys de l’arribada de les monges a Puiggraciós o el recordatori de la lluita començada l’any 1973 per la conservació del patrimoni arquitectònic garriguenc, aproximacions a la història de l'Asil Hospital i a la fàbrica de gas que hi havia a principis del segle XX, o un reportatge sobre els joves fotògrafs que en la postguerra formaven la colla d’en Benítez.
L’enigma que encara envolta l’assassinat de l’alcalde Gastó Comère, en les primeres setmanes de la guerra i un perfil sobre Daría Martínez Trincado, coneguda com la Miliciana i temuda per les seves cruels actuacions amb el comitè revolucionari, completen els nou articles que formen el primer volum.
Les persones que signen els articles i reportatges són Marina Castells (jurista i filòloga), Lluís Cuspinera (arquitecte), Ramon Ferrandis (fotoperiodista), Joan Garriga (historiador i advocat), Montse Lapuerta (mestra), Jordi Llimargas (historiador), Víctor Rodríguez (politòleg i gestor cultural), Manel Vilar (enginyer industrial) i Francesc Viñas (filòleg).
Joan Garriga és el director de la col:lecció, el periodista Josep Mas ha estat el coordinador editorial del primer número, Jaume Guardis ha fet la maqueta i ha dissenyat el llibre i la coberta, Ramon Ferrandis ha fet les feines de coordinació de tot el material fotogràfic i Albert Benzekry Arimon s’ha encarregat de la revisió lingüística del llibre. Per la seva banda, Frederic de Buen, Montse Lapuerta i Antoni Pardo -tots membres del Consell de redacció- han fet altres treballs complementaris i d’organització.