El Centre de Visitants revalida el segell Biosphere

Foto família Biosphere

El compromís de sostenibilitat Biosphere acredita la feina feta des del Centre de Visitants per la protecció del medi ambient i per la perspectiva social igualitària dels projectes i activitats que desenvolupa.

El Centre de Visitants ha revalidat la seva adhesió al segell Biosphere, un distintiu que va rebre per primer cop el passat mes d'abril i que reconeix aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

I és que el CdV ja fa temps que du a terme tot un seguit de pràctiques en aquesta línia, com la implementació d'un document de bones pràctiques per al personal per fer un ús eficient dels recursos a nivell ambiental; ús de qüestionaris per valorar les activitats, recollida de perfils i qüestionaris de satisfacció per millorar la qualitat de l'atenció; informar de la necessitat de fer un turisme responsable que posi en valor les empreses del territori i comunicar a les persones que ens visiten que siguin respectuoses amb la Garriga, evitant deixar petjada ambiental; minimitzar l'ús de fulletons i impressió de paper (amb la instal·lació de plafons informatius en punts estratègics, o amb la creació d'un plànol turístic que inclogui punts de recàrrega i aparcaments i carrils bici); tenir perspectiva de gènere i incloure la diversitat funcional en les activitats, etc.

A més, aquests aspectes també es tenen en compte pel que fa a la gestió del mateix Centre de Visitants. Així, es tenen en compte mesures de conciliació personal o es realitzen activitats i es comercialitzen objectes de merxandatge d'empreses que promouen el comerç just, d'artesania i producció local i d'empreses del tercer sector.

L'Hotel Sono Apartaments i l'Hotel Edelweiss també han rebut aquest reconeixement, que renoven per segon any consecutiu. A més, la Masia de Can Sunyer s'estrena amb el segell Biosphere.

En aquest acte també es van donar els reconeixements als establiments que s'han adherit com punts d'informació turística (PiT) del municipi. Aquests punts poden ser establiments públics o privats, com botigues, biblioteques, allotjaments, cellers o atractius turístics, entre molts altres, que tinguin contacte directe amb els visitants i que poden informar de l'oferta turística existent i poden donar  informació per organitzar i completar l'estada.

En concret,  a més del Centre de Visitants els establiments de la Garriga que també són punts Pit són l'Hotel Sono Apartaments, l'Hotel Edelweiss i allotjament turístic Sigrada.

El lliurament dels segells va tenir lloc a la Jornada TurismeVallès 2022, celebrada a Cardedeu. Aquesta és una trobada anual que té com objectiu oferir un espai de coneixement i d’intercanvi d’experiències entre els agents públics i privats del sector turístic del Vallès Oriental, per tal d’enfortir el marc de relacions.