Mesures per pal·liar la sequera davant la situació d'emergència

L'Ajuntament de la Garriga ha editat un Ban amb mesures extraordinàries per estalviar aigua i pal·liar els efectes de la sequera que s'implementaran a partir d'avui dilluns 5 de febrer.

Davant la situació d’emergència per sequera decretada pel govern de la Generalitat de Catalunya aquest dijous, 1 de febrer de 2024, l’Ajuntament de la Garriga implementarà les següents mesures per pal·liar els efectes de la manca d’aigua:

Restriccions d'aigua al la Garriga per a usos urbans

Davant la situació de sequera el Govern de la Generalitat ha decretat un decret Llei amb una sèrie de mesures per a garantir l’abastament d’aigua a 224 municipis catalans, entre els quals la Garriga que entren en fase d'excepcionalitat i de restriccions en l'ús urbà de l'aigua.

Volumen máximo de agua

Volum màxim d'aigua per habitant i dia
Els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 230 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

El Centre de Visitants revalida el segell Biosphere

El compromís de sostenibilitat Biosphere acredita la feina feta des del Centre de Visitants per la protecció del medi ambient i per la perspectiva social igualitària dels projectes i activitats que desenvolupa.

El Centre de Visitants ha revalidat la seva adhesió al segell Biosphere, un distintiu que va rebre per primer cop el passat mes d'abril i que reconeix aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.